Sakarya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapılan istihbarı çalışma ve fiziki takip neticesinde “Sahte Alkol İmalatı” yaptığı değerlendirilen şüpheli H.K. isimli şahsın kullanmış olduğu aracı 19 Kasım 2020 tarihinde Karasu ilçesi Limandere Mahallesinde seyir halinde iken durdurularak arama yapıldı. Yapılan arama neticesinde araç içerisinde (140) adet sahte olduğu değerlendirilen rakı ele geçirilmiştir.
Araç sürücüsü H.K. ve yanında bulunan B.A. isimli şüpheli şahıslar Savcılık talimatıyla gözaltına alınmıştır.
Aramaya Jandarma İstihbarat ve Kom şube ile birlikte Karasu ilçe Jandarma Komutanlığı Asayiş timleri destek vermiştir.
Araştırmayı derinleştiren Jandarma birimleri, H.K. isimli şüpheli şahsın Kaynarca ilçesindeki ikametinde de arama yaptı. Yapılan arama sonucunda sahte içki olduğu değerlendirilen 72 adet dolu şişe, 1079 adet boş şişe ve alkol yapımında kullanılan çeşitli materyaller bulunarak el konulmuştur.
Olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile adli tahkikata başlanmış olup şüpheli H.K. ile B.A. ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılacaktır.Çok sayıda sahte içki ele geçirildi, iki şahıs gözaltında.
Sakarya Valiliği Basın Şube
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 20:23