17 Ağustos Anısına U-20 Denizaltısına Dalış Yaptılar

Ereğli derin Deniz Dalış Merkezi dalgıçları ve Tüpraş dalgıç ekipleri Asrın Depremi olarak tarihe geçen 17 Ağustos 1999 Marmara depremi anısına Karasu’da Batık bulunan U-20 deniz altısını dalış yaptılar.

17 Ağustos Anısına U-20 Denizaltısına Dalış Yaptılar
Hafta sonu Sakarya Karasu İlçesine gelen Ereğli derin Deniz Dalış Merkezi dalgıçları ve Tüpraş dalgıç ekipleri, Karasu 32 evler mevkiinde sahilden 2 mil açıklarında 23 metre derinde batık olan U – 20 denizaltısının bölgeye,1999 yılında meydana gelen asrın depremi olan 17 Ağustos depremi anısına dalış yaptılar.

15 kişilik bir ekiple U-20 deniz altısına dalan ekipler havanın güzel olmasıyla birlikte 2 sorti dalış yaptılar. Denizaltının 70 yıl içerisinde suda kaldığı sürede tahrip olduğu da görüldü. 2.i Dünya savaşının sona ermesiyle batırılan Alman U-20 denizaltının yeri 5 yıl evvel tespit edilmiş olup birçok dalgıç ekipleri dalıp deniz altıyı inceleme fırsatı buldular.
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’da şunları söyledi, 17 Ağustos 1999 yılında asrın depremi olan Marmara depremi anısına bir dalış gerçekleştiren dalgıç ekiplerimize öncelikle teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi örneği görülmemiş, hala hafızalarımızda olan ve asrın felaketi olan 1999 Marmara depremi idi. Bu gün bakıyorum, unutur muyuz diye de kendime soruyorum. Mutlaka, hep bugün karamsar tablosu içinde yaşamayacağız.

Hayat sadece o gün yaşadığımızla sınırlı değil. Hep ağlamayacağız, hep gözyaşı dökmeyeceğiz. Amma bir gerçeği de unutmamalıyız. O gerçekte Deprem felaketi yarın yine bizi bulacak, yakalayacak, Bu kaçınılmaz son. O nedenle unutmamalıyız, neyi unutmamalıyız, Deprem gerçeğini. Bu gün karasuya gelip 17 ağustos deprem anısına bir dalış gerçekleştiren değerli dalgıç ekiplerimizede Karasu halkı adına tekrar teşekkür ediyorum dedi.

Mehmet KARAKAŞ

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER