Coşkun, hayat hikayesinden bahsederek başladığı konferansta, hiç kimse başarı merdivenleri elleri cebinde çıkmamıştır. Herhangi bir çarkın dişlisi olmak yerine kendi çarkını kurup hayallerinin peşinden koşmak için geldiği bu noktaya tabandan başlayarak işi nasıl öğrendiğini, girişimciliğin temel faktörlerinin, özgüven, cesaret ve araştırmadan meydana geldiğini belirterek, binlerce kilometrelik hedefe ulaşmak için atılacak ilk adımın doğru adım olması için araştırmalı ve okumalıyız dedi. kocaali
Dış Ticaret’teki Yerimiz
Coşkun, konuşmasında uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinin derneğin kurulduğu yıldan bu yana gerçekleştirdiği çalışmalar ve faaliyetler arasında önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Coşkun, “90 farklı ülkede toplamda 222 nokta ile hizmet veren MÜSİAD, Türk iş adamlarının yurt dışına açılmasını teşvik etmek, onların ihracat, ithalat, yatırım ortakları ve teknoloji alışverişi gibi alanlarda uluslararası ilişkilerini geliştirmek konusunda büyük bir ilerleme sağladı” dedi.
Genç Ticaret Köprüsü’nün Önemi
“Projenin amacı, ülkemize okumak için gelen Uluslararası Öğrencilerin mezun olduktan sonra ülkelerinde Türkiye ile bir köprü kurarak, ticaret alışverişinde aracılık yapmalarıdır. Mezun olduktan sonra açılacak iş kapılarının büyük imkanlar sağlayacağını belirten Coşkun Uluslararası Öğrencilerimizin, ülkelerinin ihtiyaçlarını gidermek için farklı ülkeler yerine Türkiye’yi tercih etmelerini sağlamak hedefindeyiz” dedi. Konferans bitiminde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Coşkun, davetlerinden ötürü Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Cahit ÖNER’e ve katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. Program sonunda Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Cahit ÖNER katılım sağlayan MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar COŞKUN’a plaket takdim etti.
Sakarya MÜSİAD
Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2019, 13:08