Şehrin her mevsimi farklı bir doğal harikadır. İstanbul’a oldukça yakın bir konumdadır. Yaz ayları ve kış ayları için uygun bir atmosfere sahip. Dolayısıyla kısa tatil kaçamakları için vazgeçilmez bir gezi noktasıdır. Sakarya’nın tarihi yerleri sizin gibi gezginleri bekliyor.
Rahime Sultan Camii
Rahime Sultan Camii, süslemeleri ve oymalarıyla ön plana çıkan bir tarihi yapıdır. 1892 yılında Osmanlı Sultanı Abdülmecit tarafından yapıldı. Sapanca’nın Uzkum Köyü’nde bulunan caminin, mimari yapısının dış kısmındaki kemerli yapılar dikkat çekicidir. 1967 depreminin yıkıcı etkisinden sonra restorasyon dönemine girmiştir. Mimaride bulunan Osmanlı kitabeleri dönemini aydınlatan bir tarihi belgedir. Mutlaka gezip görülmesi gereken bir tarihi dokudur.
II. Bayezid Köprüsü
Sakarya Nehri’nin üzerinde yer alan bir köprüdür. II. Bayezid tarafından yaptırılmıştır. Köprüye dair bilgiler bir kitabenin üzerinde yazılıdır.
Harmantepe Kalesi
Sakarya’nın Söğütlü ilçesinde bulunan bir kaledir. Bizans’ın tarihi mirasıdır. Kalenin yapımında yığma taş kullanılmıştır. Daha sonra kalenin çevresi ıslah edilerek verimli bir tarım arazisine çevrilmiş. Taş işçiliği ile öne çıkan kaleye şehir içinden ulaşım oldukça kolaydır.
Seyifler Kalesi
Harmantepe Kalesi’nin kuzeyinde yer almaktadır. Zamanın yıpratıcı etkisine dayanamadığı için tamamen yıkılmıştır. Kale Bizans döneminden kalma bir mimari eserdir. Bölgenin stratejik noktasında yer almaktadır.
Paşalar Kalesi
Paşalar Kalesi’nden Geyve’nin güzelliğini izleyebilirsiniz. Roma döneminden kalma bir mimari yapıdır. Roma dönemine ait mezar stelleri de göreceksiniz.
Rüstempaşa Camii
Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamı Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır. Mimari iskelet Mimar Sinan’a aittir. Restorasyon işlemlerinden sonra farklı bir görünüm kazanmıştır.
Şeymuslihiddin Camii
Büyük Kaynarca Köyü’nde yer alan bir camidir. Şeymuslihiddin Camii motiflerle süslenmiştir. Ahşaptan yapılan cami dikdörtgen planlıdır.
Hasanfehmipaşa Camii
Hasanfehmipaşa Camii üzerinde yapılan restorasyon ile bugünkü görünümüne kavuşmuştur. Kullanılan işçilik güzel bir detay sunuyor. Kültür ve Tabiat Bakanlığı bu camiyi koruma altına almıştır.
Yunuspaşa Camii
1517 yılında Yunus Paşa tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı mimarisinin özelliklerini yansıtmaktadır. Kubbesi kurşun ile kaplı olduğu için halk arasında ‘Kurşunlu Camii’ olarak da bilinir.