Yasmin KORKUT: Yazar Yasmin Korkut ile baş başa

Çocukluğundan beri günlük tutan, yardım etmeyi ve gezmeyi çok seven, “Yazmak gönül işi para kazanılmaz. Ben yazmaktan başka birey düşünemediğimden dolayı yazmaya yönlendim diyen Yazar Yasmin Korkut Gazeteci Levent CANDAN sorularını cevaplandırdı…

 

Yasmin KORKUT: “Birgün yazamamaktan çok korkuyorum”

 

L. CANDAN: “Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz”

Y. KORKUT: “Adım Yasmin Korkut. 34 yaşındayım. Aslen Sakaryalıyım. 3 çocuk annesiyim.Gezmek ve yazmakla meşgulüm…

 

L. CANDAN: “Fobileriniz ve hobileriniz nelerdir?”

Y. KORKUT: “Fobim yalnız kalmaktan,baktığım zaman göremediğimde çok korkarım..Karanlıkta ve tek kalacağım ortamda bulunmam.Hobilerim ise gezmeyi çok severim.Bunun yanında arkadaşlarımla eğlenmeyi,müzik dinlemeyi severim…

 

L. CANDAN: “Burcunuz ve tuttuğunuz takım nedir?”

Y. KORKUT: “Aslan burcuyum. Burcumun özellikleri taşıyorum. Şuana kadar hiç takım tutmadım…

 

L. CANDAN: “Okuduğunuz ilk kitabınız neydi ve okumaya devam ettiğiniz kitaplar varmı?

Y. KORKUT: “Sıkılmadan 3 kez okuduğum Ayşe Kulin’in ‘Aylin’ adlı kitabıdır. Şuan da okuduğum kitap ise Kristin Hannah’ın ‘Evden  çok uzakta’ kitabıdır. Fakat bir buçuk aydır okumuyorum. Çünkü bende bir roman yazıyorum. Onun sözleriyle karıştırmamak, sözlerini çalmamak için kitabı yarım bıraktım…

 

L. CANDAN: “Örnek aldığınız bir yazar var mı? Varsa kimdir?”

Y. KORKUT: “Evet var.Ayşe Kulin gibi olmak istiyorum.Kendime onu örnek olarak görüyorum.İmza günlerimde onun ki gibi kalabalık olmasını istiyorum.

 

L. CANDAN: “Yazar olma isteğiniz nasıl oluştu? Sizi yazarlığa başlatan unsur neydi?”

Y. KORKUT: “Yazmak bir yetenek işi olduğunu düşünüyorum.4 yıl önce yakın bir arkadaşımın; "Sen çok güzel roman yazıyorsun. Yazdıklarını kitap haline getirmelisin" demesiyle kitap yazmaya başladım…

 

L. CANDAN: “İlk Kitabınızı nasıl hazırladınız ve hazırlarken duygularınız neydi?

Y. KORKUT: “İlk kitabımı ağlayarak yazmaya başladım.Kurgu ve dolaçlama yaparak yazdım.Bu 6 ay sürdü. Birinin hayatına dokunmak istedim.Romanımda da son noktayı ağlıyarak koydum.

 

L. CANDAN: “Sakarya’da kitap yayımlamak zor mudur?”

Y. KORKUT: “Ben kitabımı Sakarya’da yazdım, ancak teklif Ankara’dan geldiği için o kitabımın yayınını ve baskısını Ankara’da değerlendirdim. Bu teklif Sakarya’dan gelse idi, kendi doğduğum şehirde değerlendirirdim. Bir çok ilde de kitaplarım var.

 

L. CANDAN: “Sakarya’da yazarlık para kazandırır mı?

Y. KORKUT: “Yazmak gönül işi para kazanılmaz. 2. kitabımdan gelen geliri kanser lösemi çocuklarına bağış yapacağım. Bu konuda ve bundan sonraki sosyal sorumluluk projelerin de de bana yardımcı olan

 

L. CANDAN: “Bir kitabı yayımlatmak için hangi süreçlerden geçmek gerekir?”

Y. KORKUT: “Güvenle birlikte yazılan yazıların dosyasını alıp yayın evine gitmekle başlar. Yayın evinde 1,5 ay sürede okunup olur yada olmaz kararıyla başlar…

 

L. CANDAN: “Yazarlık dışında ufak sözlere de merağınız var,en çok etkilendiğiniz söz neydi?”

Y. KORKUT: “Seni sensiz de yaşarım ben biraz cesaret ver…

 

L. CANDAN: “Kitaplarınızı ne kadar sürede yazıyorsunuz? Başka bir deyişle bir romanın ortaya çıkması ne kadar sürer? Hazırlık aşamasında olan kitaplarınız varmı?

Y. KORKUT: “İlk kitabım 6 ay sürdü. Ama bir romanın maksimum yazım aşaması bir yıl sürüyor.14 Şubat sevgililer gününde  ikinci kitabım çıkarmayı düşünüyorum. Elimde de hazır olarak 3 ayrı kitabım var. Birgün yazamamaktan çok korktuğum için sürekli yedek roman yazıyorum. Biten 4 adet romanım mevcut çıkacak olan 2 tane haricinde

 

L. CANDAN: “Yazar olmanızda, eşiniz ve çocuklarınızın üzerinde ne gibi payı var?

Y. KORKUT: “Eşim ve çocuklarımın maddi ve manevi yönden büyük bir payı var.Yazmaya oturduğum zaman beni yalnız bırakmaya özen gösteriyorlar.

 

L. CANDAN: “Yazdığınız Roman’ın filmlerde de canlandırılmasını istiyor musunuz?

Y. KORKUT: “Tabiî ki. Bu konuda benimle aynı fikirde olan birçok insan var.

 

L. CANDAN: “Yazar olmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?”

Y. KORKUT: Öncelikle bir şeyler yapması için insanın içinden gelmesi gerekiyor.Yazmayı sevmek lazım.

L. CANDAN: “Yazarlık dışında neler yapıyorsunuz?

Y. KORKUT: “Derneklerle muhataplığım var. Doğa kolejinde okul aile birliğindeyim. Bunun yanında da bir çok gezilere katılıyorum.

L. CANDAN: “Son olarak söyleyeceğiniz söz veya vereceğiniz bir mesaj varmı?

Y. KORKUT: “Öncelikle daha önce velisi olduğum Doğa Koleji’nde yapmış olduğunuz Röportaj için Levent CANDAN’a, Stajeri Nazan SARIKAŞ’a, kapılarını bize açan Sakarya Doğa Koleji Lise Müdürü Çiğdem AKTAŞ’a, Lise müdür Yardımcısı Büşra Sarıoğlu’na, Sakarya Doğa Koleji Onursal Başkan Melisa BÜLBÜL’e, Meclis Başkanı Aybeniz SOLMAZ’a teşekkür ediyorum”