KÜLTÜR SANAT

Anadolu Gençlik’ten anlamlı program

Akkuş katıldı
Anadolu Gençlik Derneği Kocaali Şubesi tarafından Sigara, Alkol ve Uyuşturucunun Zararları konulu konferans programı düzenlendi. Kocaali Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen ve Sakarya İl Müftü Yardımcısı ve Kocaali eski Müftüsü Yusuf Akkuş’un konuşmacı olarak yer aldığı programa Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı İbrahim Guli, Saadet Partisi İlçe Başkanı Abdulmünip Ceylan ve ilçe yönetim kurulu üyelerini yanı sıra vatandaşlardan oluşan yaklaşık 50 kişi katıldı.
Suç oranında düşüş var
Programın açılış konuşmasını yapan AGD İl Başkanı İbrahim Guli Türk Gençliği’nin köretilmeye ve toplumdan soyutlanmaya çalışıldığını ifade etti. İl Müftü Yardımcısı Yusuf Akkuş ise konuşmasında alkol, sigara ve uyuşturucu gibi maddelerin zararlarına vurgu yaptı.

Konuşmasında Türkiye İstatistik Kurumu’nun uyuşturucu ve sigara kullanımına ilişkin son 20 yıllık verilerini de kullanan Akkuş, alkol satışının belirli saatlerle sınırlandırılması ile suç oranlarında düşüş yaşandığını ifade etti. Akkuş ayrıca konuşmasının büyük bir bölümünde Hadis-i Şerif, Ayet ve Surelerden örnekler verdi.