KÜLTÜR SANAT
Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan

Akşam saatlerinde mehteran takımının gösterileri ile başlayan program geç saatlerde havai fişek gösterileri ile son buldu.
Meydanda muhteşem gece
Kocaali Belediyesi tarafından bu yıl beşinci kez organize edilen Ramazan-ı Şerif karşılama programı Zafer Meydanı’nda yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Akşam saatlerinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın ilçe turu ile başlayan program ikinci bölümde Tasavvuf Musikisi ve Kültürünü Tanıtma, Yaşatma ve Sosyal Yardım Derneği’nin ilahileri ve semazen gösterileri ile devam etti. İstiklal Marşı’nın okunması ve semazen gösterileri ile başlayan programda açılış konuşmasını Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar yaptı. Konuşmasında milli birlik ve beraberliğin bozulması için mücadele edildiğini ifade eden Başkan Acar, “Kardeşliğimizi bozmak için mücadele edenlerin ortaya attığı nifak tohumlarını ülkemizde bazı tatsız olayların yaşanmasına neden oldu. Ayrıca şu an Mısır’da, Suriye’de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslüman Alemi’ne yönelik zulüm ve şiddet devam ediyor. Ümit ediyorum ki Mübarek Ramazan ayı bütün bu olayların tatlıya bağlanmasına ve ilçemiz, ülkemiz ve tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olur” dedi.
Yüksekokul için destek çağrısı
Başkan Acar ayrıca Ramazan ayının birlik, beraberlik ve yardımlaşma ayı olduğunu belirterek, yüksekokul inşaatı için birlik çağrısı yaptı. “Şimdiye dek Kocaali için büyük yatırımları elbirliği ile tamamladık. Cami inşaatları, yatılı yurt inşaatları bunların en güzel örnekleri oldu. Şimdi ise ilçemizde bir eğitim seferberliği başlıyor. Bildiğiniz gibi birkaç gün önce de yüksekokul inşaatımızın temel atma töreninin gerçekleştirdik. Kocaali Belediye Başkanı olarak sizleri bu yatırıma sahip çıkmaya davet ediyorum. Bundan önceki hayır işlerini nasıl birlik ve beraberlik çerçevesinde tamamladıysak yüksekokul inşaatımızı da aynı şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum” dedi. Konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl farklı bir tema uygulandığını vurgulayan Kocaali Müftüsü Ahmet Halıcı ise bu yılki temanın ‘Helal Kazanç’ olduğunu ve programların bu kon u üzerinde yoğunlaşacağını belirtti. Halıcı ayrıca Kocaali Yüksekokul İnşaatı için yardımlaşma çağrısı yaptı. 500’ü aşkın Kocaalili vatandaş ve kalabalık protokolün katılımı ile yaklaşık 2 saat süren etkinlik, ilk teravih namazı öncesinde havai fişek gösterileri ile son buldu.






