Karapelit’te yol uçtu

Olayı erken fark eden köy muhtarlığı, durumu yetkililere bildirerek yolun ulaşıma açılmasını sağladı.
Bölgede etkili olan olumsuz hava koşulları ve şiddetli yağışlar, zaman zaman ulaşımı da etkiledi. Şiddetli yağışlar nedeni ile çeşitli bölgelerde küçük çaplı heyelanlar meydana geldi. Bu heyelanlardan bir tanesi ise Karapelit Köyü Dereköy Mevkii’n de yaşandı. Aşırı yağışlardan dolayı yumuşayan zemin Dereköy yolunun uçmasına neden oldu.
Gece boyunca kapalı kalan yol, köy muhtarlığının girişimleri ile onarıldı. Köy yolundaki toprak kaymasının gece geç saatlerde başladığını belirten Köy Muhtarı Cemal Yaşar, kendisinin durumu fark ettiğini ve yolu trafiğe kapattığını ifade etti.
Yola zarar veren asıl heyelanın, yolun trafiğe kapanmasının ardından yaşandığının altını çizen Yaşar “Yoldaki toprak kayması ciddi boyutlara ulaşmadan yolu trafiğe kapattık ve kontrol altına aldık. Ardından durumu Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne bildirerek kendilerinden yardım istedik ve aynı gün öğlen saatlerinde yolun tamiratını yaparak ulaşıma açtık” dedi.






