Mahalle Halkının tepkisi, Taş Ocağı İstemiyoruz

Sakarya Karasu İlçesi Hürriyet mahallesinde taş ocağı açılmasına karşı çıkan mahalle halkı, bir araya gelerek tepkilerini gösterdi. Yıllardır köy ve mahalle halklarının kanaya yarası haline gelen taş ocaklarına, bir yenisinin daha açılması eklenince mahalle halkı çileden çıktı. Mahalleliler kadın erkek hep bir arada, hazırladıkları pankartlarla yapılacak olan taş ocağı mevkii sine gelerek tepkilerini dile getirdiler. kocaali
Köy halkından Şükrü Acar tepkilerini dile getirerek şunları söyledi, Burada açılacak olan Taş ocağı aşağıda bulunan derelere ve Sakarya nehri ile buluşmakta, burada kullanılacak olan patlayıcılarla bu suların kirlenmesine sebebiyet verecek. Burada İstanbul’a pompalanan Sakarya suyu da kirletilmiş olacak. Biz bölgemiz için bu yörede gıda savaşı veriyoruz. Gıda üretimi yapıyoruz, mevsimlik işçilere istihdam sağlıyoruz. Ama bu yapılacak olan taş ocağıyla birlikte İstanbul da yaşayan 15 milyon insanımızın da zehirlenmesine sebebiyet verecektir. Bizler halk olarak böyle bir işin önüne geçmek için buradayız. Çevre duyarlılığı olan bütün insanların bizim bu mücadelemize destek vermelerini istiyoruz.
Çocuklarımızı özgür bir şekilde yetiştirmek istiyoruz
Artık yeter Mahallemizde taş ocağı istemiyoruz. Yeşil alan istiyoruz. Çocuklarımızı okula götürürken, kamyonlardan kaçmak istemiyoruz. Bizler çocuklarımızı özgür mahallelerimizde büyütmek istiyoruz. Toz değil oksijen almak istiyoruz. Bu güzel doğayı kimsenin kirletmeye hakkı yok. Patlama ve taş taşıyan kamyonlar nedeniyle oluşacak toz hem sağlığımızı hem de yetiştirdiğimiz sebze ve meyveleri etkileyecek, hayvancılığı etkileyecek. Bu sadece sizin değil hepimizin sorunu dedi.