Toplantıda 2015 yılında proje dahilinde yapılan çalışmaların özeti hakkında sunum yapılmış olup yapılan başarılı çalışmalar sonucunda 2014 yılında 4 olan ölümlü boğulma olayı sayısının Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Amasra Grup komutanlığı arasında kurulan etkin koordinasyon sonucunda 2015 yılında hedefi olan sıfır seviyesine düşürüldüğü belertildi.
2015 yılında yapılan başarılı çalışmaların 2016 yılında geliştirileceği ifade edilmiş olup, bu maksatla A- Sakarya sınırları içerisinde halkın yoğun ilgi gösterdiği plajlardaki yüzme alanlarının plaj işletmecisi-sorumlu tarafından yüzer emniyet şamandıraları ile belirlenmesi. B- çeken akıntıdan etkilenen sahillerimizdeki yüzme alanlarında cankurtaran hizmeti verilmesi. C-Cankurtaran sayısının 2015 yılında olduğu gibi toplam 46 olarak devam etmesi, cankurtaranlar tarafından kullanılan toplam Jet-Ski lastik bot sayısının 10”a çıkarılması. Ç-Çeken akıntı konusunda halkımızın bilinçlendirilmesi maksadıyla, İlimize tatil maksadıyla gelen misafirlere hitap etmek üzere büyük boy çeken akıntı ikaz panolarının sahil noktalarına montajı ve plajlarda çeken akıntı afiş-broşürlerinin dağıtılması.
Öğrencilerin çeken akıntı konusunda bilinçlendirilmesi maksadıyla Sakarya İtfaiye Daire Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı personeli tarafından okullarda çeken akıntı eğitimi verilmesi. Hava ve deniz durumunun kötü olduğu zamanlarda Cankurtaran Kulelerine kırmızı çekilmesine ve her 15 dakikada bir” Güçlü olan Çeken akıntı ölümlü boğulma olaylarına sebep olmaktadır. Ağır deniz koşulları nedeniyle denizde yüzmek tehlikeli ve yasaktır.” Anonsu yapılması. Ağır deniz şartlarında yüzme yasaklarına ve cankurtaranların uyarılarına uymayan şahıslara Sakarya valiliği emri gereği kolluk personeli tarafından 5326 sayılı kabahatler kanununa istinaden idari yaptırım uygulanması. Kendisinin ve başkalarının can güvenliğini tehlikeye atanlar hakkında 2559 sayılı Polis vazife ve salahiyet kanununun 13’. Maddesin uygulanması. Resmi tatillerde plajlarımızda oluşan yoğun nüfus artışına ilişkin önlemlerin arttırılması. Plaj bölgelerinde 112 Acil servis ekibi görevlendirilmesi kararı alındı.
Karasu belediye başkanı Mehmet İspiroğlu yaptığı konuşmada düzenli olarak yapılan bu toplantıların büyük yararı olduğunu, sezona girmeden evvel alınan kararlar ilçemizin sahil güvenliği acısından faydalı bir çalışma olduğunu belirtti.