EKONOMİ

Erasmus Haftası Kapsamında Ülkemize Gelen Uluslararası Ziyaretçiler MÜSİAD’da ağırlandı

Sakarya Üniversitesi tarafından 6-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Erasmus Personel Haftası etkinlikleri kapsamında dünyanın farklı bölgelerinden üniversitemizi ziyaret eden uluslararası öğretim üyeleri Uluslararası Ofis koordinasyonunda MÜSİAD Sakarya Şubesini ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Uluslararası Ofis Koordinatörü Prof. Dr. Mahpeyker Öztürk ile Uluslararası Ofisin akademik ve idari kadrosu da yer aldı.

MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu heyet üyelerine yaptığı konuşmada, Sakarya Üniversitemizin kurduğu küresel köprüler kapsamında MÜSİAD’a yapılan bu ziyaretin çok önemli olduğunu ifade etti. 

MÜSİAD’a dair bazı sayısal veriler paylaşan Filizfidanoğlu, MÜSİAD’ın 34. yılını kutlamaları sebebiyle ziyaret gününün kendileri için ayrıca önemli olduğunu dile getirdi. Filizfidanoğlu, “MÜSİAD İş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, entelektüel birikimini paylaşıma açan, “kamu yararına dernek” statüsüne sahip güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşudur” dedi.

İsmail Filizfidanoğlu, üniversite-sanayi işbirliğine dikkat çekerek sanayi kuruluşlarımız başta olmak üzere iki üniversitemiz ile uyumlu çalışarak şehrimizin ve ülkemizin imalat, istihdam ve ihracatına katkı sunmak için projeler gerçekleştirmekte olduklarını belirtti.

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu ise uluslararası ziyaretçilere davette bulunması ve kendilerini MÜSİAD Sakarya Şubesi’nde ağırlamalarından dolayı Başkan İsmail Filizfidanoğlu ve MÜSİAD Sakarya Yönetim Kurulu üyelerine teşekkürlerini iletti. MÜSİAD Sakarya’nın üniversite-sanayi işbirliği açısından her zaman öncü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, aynı zamanda bu tür toplantılar ile uluslararası işbirliklerini de güçlendirdiklerini ifade etti.

Fiji, Fas, Bulgaristan, Kosova ve Hindistan gibi on bir farklı ülkeden yirmi iki akademisyenin katıldığı toplantıda MÜSİAD ve Sakarya Üniversitesi’nin faaliyetleri katılımcılar tarafından takdir ve beğeni ile karşılandığı ifade edildi. Uluslararası katılımcılar, Sakarya ve Sakarya Üniversite’sini ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Katılıcıların ülkeleri ile MÜSİAD Sakarya Şubesi ve Sakarya’da bulunan ticaret ve sanayi şirketleri arasında gerçekleştirilebilecek potansiyel işbirlikleri ve ortaklıklar toplantıda değerlendirildi. Erasmus plus staj hareketlilikleri, IRASME çağrısı, Horizon Europe ve diğer AB projelerine başvuru konusunda ortaklık geliştirilmesi konusunda uzlaşı ortaya çıktı. Toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Bir yanıt yazın