GÜNDEM

Geleceğin Girişimcileri G-Fast Sahnesinde Parladı

Sakarya Teknokent’in G-Fast Hızlandırma Programı Büyük Finali Coşkuyla Gerçekleşti

Sakarya Teknokent tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine destek veren G-Fast Hızlandırma Programının finali, Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Geleceğin parlak girişimcilerini keşfetmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, 13 girişim projesi sahne aldı.

Girişim fikirlerinin kıyasıya rekabet ettiği final etabının jürisinde KOSGEB Sakarya İl Müdürü Onur Kurtçu, Girişimci İş Adamları Vakfı Sakarya Şube Başkanı Baki Demir, MÜSİAD Finansal Hizmetler Danışmanlık ve Eğitim Sektörü ve Basın Yayın Başkanı Miraç Evin, İş İnsanı Harun Sandıkçı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Uzmanı Büşra Duru Güneş’in yanı sıra Sakarya Teknokent Akademik Danışmanı Prof. Dr. Adnan Derdiyok, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Yağmur Ersoy ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Gazi Kılıçaslan yer aldı.

“Geleceği Şekillendiren Güç: Girişimcilik”

Açılış konuşmasını yapan Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu, girişimciliğin önemine dikkat çekti: “Geleceği şekillendiren en önemli güçlerden biri olan girişimcilik, sadece yeni iş fikirleri ortaya atmak değil, aynı zamanda mevcut sorunlara yenilikçi çözümler üretmek, ekonomik büyümeyi teşvik etmek ve toplumsal refahı artırmak anlamına gelir. Girişimcilik, cesaret, kararlılık ve yaratıcılığın birleşimidir. Yeni ürünler ve hizmetler geliştirerek, mevcut endüstrileri dönüştürerek veya tamamen yeni pazarlar yaratarak ekonomik büyümeyi tetiklerler.”

Dr. Köseoğlu, Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusunun girişimcilik için büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı: “Eğitim sistemimizde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmalı, gençlerimizi erken yaşlardan itibaren girişimcilik konusunda bilinçlendirmeliyiz. Devletimizin girişimciliği desteklemek için attığı adımlar, girişimcilik ekosisteminin gelişmesine önemli destekler veriyor. Yeni girişimler, ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasında kilit rol oynuyor.”

Türkiye, Girişimcilere En Çok Destek Veren Ülkeler Arasında

Girişimci İş Adamları Vakfı Sakarya Şube Başkanı Baki Demir, Türkiye’nin girişimcilere en çok destek olan ülkelerden biri olduğunu belirterek, “Döviz, kripto paralar ve altın gibi yatırım araçlarından daha çok yeni girişimcilere yatırım yapılıyor. Girişimci İş Adamları Vakfı olarak yeni girişimlere maddi ve manevi destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yenilikçi Projeler Yarıştı, Büyük Ödüller Sahiplerini Buldu

Finalde, yapay zekâ destekli gelişmiş görüntü işleme teknolojileri kullanarak akciğer kanserini erken aşamada tespit edebilen yenilikçi bir çözüm sunan LungMap AI isimli girişimiyle Hilal Hazel Yördan, Muhammet Ali Toprak, Merve Bülbül, Abdul Samad, Enes Samet Aydı, Ömer Hüseynov birinci olarak 50 bin ₺’lik ödülü kazandı. İkinci olan Swapify girişimiyle Feyza Ocak ve Kemal Aydın, üçüncü olan Yapay Zekâ Tabanlı Batarya Kontrol Sistemi ve Hibrit Batarya Paketinin Bütüncül Tasarımı girişimiyle Mert Karakoç, Enes Çalğıcı, Mehmet Güloğlu, Fatma Nur Dandiboz ödüllerini aldı. Mansiyon ödülünü ise Kronos isimli girişimiyle Murat Zabun, Ömer Umur ve Mehmet Ali Salep kazandı.

G-Fast Hızlandırma Programı, geleceğin girişimcilerini desteklemeye ve yenilikçi fikirleri teşvik etmeyi sürdürüyor. Sakarya Teknokent bu tür etkinliklerle, girişimcilik ekosisteminin büyümesi ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda faaliyetlerine devam ediyor.

Bir yanıt yazın