Altınküre Lisesi’nde, İstiklal Marşının Kabulü Kutlandı 

İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 12 Mart 1921'de yapılan oturumda Türkiye'nin milli marşı olarak 99 yıl önce kabul edildi.

Altınküre Lisesi’nde, İstiklal Marşının Kabulü Kutlandı 

Altınküre Fen ve Anadolu Lisesi, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi. Altınküre Okulları Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen anma programına öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 
Konferans Salonunda düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Açılış konuşması yapan Altınküre Fen ve Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Seda Erol, ‘’Bugün burada 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve milli marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anmak için toplanmış bulunmaktayız. Üç kıtada şanlı zaferlerle fetihler yapmış, asırlarca adaletiyle ayakta durmuş olan Osmanlı Devleti, girdiği 1’inci Dünya Savaşından yenik çıkmıştır. Emperyalist devletlerce vatan toprakları işgal edilmiş, halkımız adeta her taraftan bir katliama tabi tutulmuş, binlerce ocak acımasızca yok edilmiştir. Tarihi şanla şerefle yazılı Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Anadolu’da ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolası ile hareket ederek İstiklal Savaşına Başlamıştır’’ dedi.

Tarih Öğretmeni Seda Erol konuşmasına şu şekilde devam etti:
‘’ Gençlerimizin Mehmet Akif Ersoyu’u çok iyi tanıması, onun tüm benliğinde muhafaza ettiği ‘’Vatan sevgisini, milli mücadele ruhunu ve Allah inancını’’ hissetmesi gerekir. İşte hepimiz bu duygularla Mehmet Akif’i tanır ve İstiklal Marşı’nın ruhunu tüm benliğimizde hissedersek ‘’ezelden beridir hür yaşamış ve hür yaşacak’’ bir milletin fertleri olarak Dünya Milletler Tarihi’ndeki şanlı yerimizi korumuş oluruz. ‘’ Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’ diyen üstat Mehmet Akif Ersoy’u sevgi ve rahmetle anıyor, onun bize verdiği ruhla, aziz vatan ve şanlı bayrağımız için kanlarını döküp şehadet mertebesiyle şereflenmiş kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.’’ 

Anma programı, İstiklal Marşı’nı anlatan belgesel gösterimi, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Zulmü Alkışlayamam’ şiiri ve tiyatral oratoryo sunumunun ardından sona erdi. Öğrencilerin sergilemiş olduğu performanslar seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. 

Bahadır Ulukaya 
 

Kocaali Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER