EKONOMİ
SAGİAD heyeti; ABD’nin onursal vatandaşı oldu

ABD’de Tarım ve hayvancılık alanında işbirliğine gidilebilir
TUSKON ve MARİFED üyesi olan Sakarya Girişimci ve İşadamları Derneği (SAGİAD) üyesi 2 işadamının katılımı ile gerçekleşen ABD İş Geliştirme Gezisi kapsamında Nebraska temaslarında bulunan SAGIAD Heyetine Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Sayın başkanlık etti.
İşadamı Reşat Çetinkaya ile birlikte Nebraska Eyalet Senatosu’nda yapılan görüşmelerde Sakarya ve Omaha bölgelerinin tarım ve makine bakımından benzerlikler gösterdiğini ifade eden Kadir Sayın; “Bu bölgede Sakaryalı firmalar kolaylıkla yatırım yapabilir. Burada topraklar çok geniş ve bölünmemiş.
Binlerce dönüm toplu araziler var. Tarım ve hayvancılık alanında işbirliğine gidilebilir” dedi. ABD’de bir hafta boyunca Nebraska, Washington ve New York eyaletlerine giden SAGIAD Heyeti; çeşitli incelemeler ve gezilerde de bulundu. Görüşmelerden sonra Nebraska Senatosu tarafından SAGİAD üyelerine “ABD Onursal Vatandaşlık Belgesi” verildi.






