GÜNDEM

Murat Duman: Kocaali için yuvaya dönün

İlçe nüfusunun 25 Bin’in altında olduğunu vurgulayan Duman, ikameti ilçe dışında olan tüm Kocaalililerin seçim öncesi mutlaka ilçeye dönüş yapması gerektiğini söyledi.
Temsil gücü artacak
Kocaali nüfusunun 25 Bin’in altında olduğunu ve 25 Bin’in üzerine çıkması halinde ilçenin daha fazla hizmet alacağına vurgu yapan Murat Duman “Bu benim şahsi bir meselem değil ve bu konu benim Ak Parti’den belediye başkan adaylığımla uzaktan yakından alakalı değil. Öncelikle bunu ifade etmek istiyorum. Bakınız Kocaali’mizin nüfusu şu anda 25 Bin’in altında. Seçim sonrasında ilçemiz bu durumdan olumsuz yönde etkilenecek. Eğer seçime kadar nüfusumuzu yeniden 25 Bin’in üzerine çıkaramazsak ilk olarak Büyük Şehir Belediye Meclisi’ndeki meclis üyesi sayımız üçte kalacak. 25 Bin’i geçersek meclis üyesi sayımız dörde yükselecek. Bu ilçemizin belediye meclisinde daha iyi temsil edilmesi ve daha fazla hizmet alabilmesine vesile olacak” dedi.
Fazla ödenek alacak
Murat Duman “Buradaki dikkat çekilmesi gereken bir diğer nokta ise 2014 seçimleri sonrasındaki süreç ile alakalı. Bildiğiniz gibi büyükşehir belediyesi hudutlarında kalan ilçelere yapılacak olan yatırımlar ve bu yatırımlara ayrılan ödenekler nüfus oranlarına göre şekilleniyor. Şartlar bu şekilde devam ederse ilçemiz bu ödeneklerden de hakkı ile faydalanamayacak. Dolayısı ile ikameti dışarıda olan Kocaalili vatandaşlarımıza özellikle sesleniyorum. Mutlak suretle ikametlerinizi yeniden Kocaali’ye aldırın ve ilçemizin hak ettiği değeri almasına vesile olun. Bu her birimizin vatandaşlık görevi. Ben bu konuda şahsi olarak sürekli çalışıyor, eş dost ve akrabamı ilçeye davet ediyorum. Kocaali’mizin geleceği için herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğine inanıyorum” dedi.